Nieuws

Estafette wordt Odin

Zoals u inmiddels wellicht weet, maken alle Estafette-winkels in Nederland onderdeel uit van Coöperatie Odin. Toen we als Odin een jaar of 14 geleden met winkels begonnen, waren er goede, strategische en praktische  redenen om onze winkels een andere naam te geven. Dat werd Estafette. Inmiddels verandert de markt en dat vraagt van ons een krachtiger positionering. Eén duidelijk herkenbaar merk helpt daarbij.

We hebben gekozen voor de naam Odin. Omdat we dat als bedrijf al sinds 1983 zijn. Omdat de coöperatie ook niet voor niks Odin heet. Omdat onze vrachtwagens, groente-abonnementen en producten ook allemaal die naam dragen. En omdat de impuls van waaruit Odin ooit is ontstaan nog steeds actueel is. We zijn gewoon Odin! De afgelopen maanden hebben merkenbureaus ons geholpen om dit besluit verder in de vorm te gieten.

Op www.odin.nl krijgt u een eerste impressie hiervan. Maar ook in onze nieuwe coöperatiewinkel die we vrijdag 2 december j.l. op de Czaar Peterstraat 2b in Amsterdam hebben geopend. Naast vegetarisch restaurant Spirit, dat een paar weken geleden al haar deuren opende. Samen hopen we een nieuwe 100% biologische oase te gaan creëren met 1.000 m2 boodschappen doen en uit eten onder 1 dak. U kunt in onze biologische supermarkt boodschappen doen en bij Spirit zelf een vers bereid ontbijt, lunch of diner opscheppen met keuze uit 50 vegetarische gerechten.

Onze nieuwste winkel is de eerste winkel onder de naam Odin. Voor kerst zijn de andere Amsterdamse winkels aangepast. Komend voorjaar volgende onze andere coöperatiewinkels in het land. Op onze naamsverandering na blijven we verder gewoon vooral wie we zijn. Alleen zullen we nog krachtiger voor onze idealen gaan staan. 


Geslaagd symposium Divers en Dichtbij

Op zaterdag 26 november vond het symposium Divers en Dichtbij plaats in Dronten, bij de Warmonderhof, als afsluiting van twee projecten die de afgelopen drie jaar hebben geduurd binnen de Odin Proeftuinen. In samenwerking met het Louis Bolk Instituut, de Odin-imkerij en diverse boeren was er het project Divers & Dichtbij en het Bij Boer Burger project. Ruim 80 geïnteresseerden kwamen af op het symposium, waaronder boeren, tuinders, imkers, veredelaars, consumenten en wetenschappers. 

Tijdens het symposium werden de resultaten gepresenteerd van de projecten en uitvoerig besproken met de aanwezigen. Het Louis Bolk Instituut heeft beide resulaten ook gepubliceerd. De brochures vindt u hier:

- Brochure: Divers & Dichtbij
- Brochure: Bij Boer Burger   


Een impressie van de dag: Uw biologische boodschappen lekker thuis laten bezorgen?

De Odin Bezorgdienst bezorgt op steeds meer plekken in Nederland online bestelde biologische boodschappen aan huis. Het assortiment is 100% biologisch en biodynamsich, met veel vers, maar ook producten als eerlijke chocolade, mooie wijnen, diepvries, natuurcosmetica, schoonmaakmiddelen en diervoeding. 

Iedere nieuwe klant verwelkomen wij met €10,- korting op de eerste bestelling met actiecode LEKKERBIO!

De boodschappendienst bezorgt inmiddels al bij veel tevreden klanten. Doe de postcodecheck en kijk of wij ook bij u in de straat komen. Online boodschappen doen?