Biologisch boodschappen doen met ledenvoordeel

In de coöperatieve supermarkten van Odin in Amsterdam, Breda, Amersfoort, Zutphen, Bergen, Alkmaar, Driebergen, Delft, Arnhem, Nijmegen, Dordrecht én in de Odin Bezorgdienst kunt u biologisch boodschappen doen met ledenvoordeel. In al deze winkels ziet u als klant bij alle producten twee prijzen: de normale prijs en een tweede, lagere prijs, voor leden. Wie lid wordt van de Odin-coöperatie en een maandelijkse bijdrage doet in de basiskosten van de winkel, rekent bij de kassa de ledenprijzen* af. Dit is zo berekend dat iedereen die wekelijks tussen de 22 à 30 euro aan boodschappen doet, al voordeel heeft. Hoe meer boodschappen, hoe groter het voordeel. 

Het principe erachter is eenvoudig. Er zijn allerlei basiskosten om een winkel open en draaiend te houden. Denk aan huur, energie en arbeid. Winkels verrekenen deze kosten altijd in de prijs die de klant betaalt. Als klanten vooraf al in deze basiskosten bijdragen, dan hoeven deze minder in de eindprijs berekend te worden. Dit biedt voordeel voor zowel de klant als voor de winkel. Een win-win dus!

De invoering van de ledenprijzen is een van de manieren om de coöperatieve bedrijfsstructuur in de Estafette-winkels zichtbaar en beleefbaar te maken voor iedereen, klanten en leden. Door het prijsvoordeel wordt biologisch boodschappen doen bovendien voor meer mensen aantrekkelijk. 


Hoe werkt het precies?

De ledenprijzen* zijn naast de gewone prijzen zichtbaar in de winkel. Bent u lid van onze coöperatie en meldt u zich aan voor de ledenprijzen, dan draagt u bij aan de basiskosten van onze winkel in de vorm van een maandelijkse bijdrage: 

Studenten**                                                         11 euro per maand (nog niet werkzaam in de Bezorgdienst)
Huishouden 1 volwassene***                               16 euro per maand
Huishouden 2 volwassenen                                  21 euro per maand
Per extra volwassene                                           + 5 euro per maand

(maandbedragen per 1-10-2016)

In de winkel worden de ledenprijzen aan de kassa automatisch berekend na het scannen van uw ledenpas. In de Bezorgdienst is het ledenvoordeel gekoppeld aan uw bezorgdienstaccount. Uw ledenvoordeel wordt zichtbaar op uw afleverbon. 

* Met uitzondering van Odin Groenten- en Fruitabonnementen, boeken, cadeaubonnen, kaarten en tijdschriften, tassen en statiegeld.
** Studenten kunnen zich voor de studentenmaandbijdrage alleen aanmelden op vertoon van een geldig bewijs van inschrijving. Deelname van studenten aan het ledenprijssysteem eindigt jaarlijks automatisch op 30 september en kan worden verlengd door het tonen van een nieuw geldig bewijs van inschrijving voor het nieuwe college-/schooljaar.
*** Een volwassene is 18 jaar of ouder. Kinderen zijn gratis. 


Meedoen is makkelijk

Kom naar de winkel en meld u aan. Dit gaat eenvoudig in drie stappen:

1. Word lid van Coöperatie Odin met 1 of meer participaties à 100 euro. Voor 50 euro kunt u ookaspirant-lid worden. U betaalt dan het tweede deel van uw eerste participatie in vijf maandelijkse termijnen van 10 euro per automatische incasso. Zegt u uw lidmaatschap op, dan ontvangt u hetbedrag van uw participatie(s) weer terug.

2. Schrijf u in als deelnemer voor de ledenprijzen. U rekent een eerste (deel)maandbijdrage af inde winkel. Daarna betaalt u de maandbijdrage per automatische incasso.

3. Ontvang direct een persoonlijke ledenpas, waarmee u boodschappen kunt gaan doen met ledenvoordeel*. 

* Met uitzondering van Odin Groenten- en Fruitabonnementen, boeken, cadeaubonnen, kaarten en tijdschriften, tassen en statiegeld.

Uw lidmaatschap opzeggen, pas kwijt of andere praktische vragen? Klik hier!


Meer informatie?

Heeft u interesse om mee te doen? Kom voor meer informatie naar een van de deelnemende winkels: Alkmaar, Amersfoort, Bergen, Breda, Delft, Zutphen, Driebergen, Arnhem, Nijmegen en Odin Bezorgdienst.

Kijk voor adressen en openingstijden op www.estafettewinkel.nl of stuur een email met uw vraag naar cooperatie@odin.nl